Pienten traumojen jälkeen uskaltauduin kokeilemaan Oliverin parasta valkosipulileipää, joka on myös saanut paljon kehuja. Vahingosta viisastuneena tein taikinan kulhoon ja voin vakuuttaa, että maku oli siitä huolimatta mainio. Lisäksi tein sitruunaista broilerisalaattia uusimmasta Glorian ruoka&viini lehdestä(1/2007). (Samaisesta lehdestä ei kannata tehdä pinaattisuppilovahveropastaa.) En tosiaan osaa sanoa, että oliko leipä salaatin lisukkeena vai salaatti leivän lisukkeena. Mukavan kevyttä ja raikasta saunaillan ruokaa.

Sitruunainen broilerisalaatti

  • 1 grillattu broileri
  • 1 sitruunan raastettu kuori ja mehu
  • 1 punainen chilipalko(siemenet pois)
  • 1rkl sokeria
  • ½tl suolaa
  • 1 ruukku basilikaa
  • erilaisia salaatteja(esim. villirucola ja tammenlehvä)

Kastike:

  • 1prk ruokajogurttia
  • 3rkl mangochutneya

Irrota broiskusta parhaat lihat ja riivi ne pienemmiksi. Siirrä lihat kulhoon. Valmista marinadi toisessa kulhossa. Silppua chili ja basilika pieneksi, raasta sitruunan kuori ja purista mehut lohkoista. Sekoita kaikki ainekset ja mausta suolalla+ sokerilla. Itse lorautin marinadiin vähän öljyä, mutta se ei ole pakollista. Anna broilerin marinoitua vähintään ½tuntia, mutta mieluummin pidempään.

Sekoita kastikkeen ainekset ja anna maustua jääkaapissa.

Revi salaatit pediksi broilerille. Koristele tuoreilla viikunoilla.

377425.jpg

Paras valkosipulileipä 2kpl

  • 1 annos pizzapohjataikinaa
  • neitsytoliiviöljyä
  • 3rkl lehtipersiljaa(jota ei saa koskaan Kuopiosta, joten käytin tuoretta oreganoa)
  • 2 valkosipulinkynttä
  • merisuolaa ja mustapippuria

Tee pizzapohja aiemman postaukseni mukaisesti. Murskaa valkosipulit ja sekoita joukkoon oliiviöljyä. Levitä valmiin pohjan päälle valkosipuli-öljyseosta. Ripottele sitten silputtu oregano, suola ja pippuri pohjan päälle. Tee leipään veitsellä viiltoja ja levitä reikiä vähän. Paista leipiä 250 asteessa ohjeen mukaisen folion päällä. Paistaminen on hyvä tehdä ritilällä jolloin tulos on rapea. (Yllä oleva kuva on otettu kännykän kameralla, pahoittelen laatua!)