Olemme olleet viime aikoina ulkoruokinnassa ja viikolla en ole tehnyt mitään erityisiä herkkuja. Shoppailureissun lomassa kävimme lounastamassa thaimaalaisessa ravintolassa, Siam-Thaissa. Minua viehättää paikan pieni koko ja ruokakin on lounaaksi passelia. Siitäpä sitten intouduin lainaamaan Sekasopan Marielta ohjetta punaiseen kana curryyn, kannattaa kokeilla, oli hyvettä. En tosin osaa tehdä yhtä hienoja koristeita... Lauantaina olimme katsomassa suomalaisjuutalaisen kirjailija Daniel Katzin käsikirjoittamaa näytelmää Sielun rippeet ja sunnuntaina tietysti vietimme isänpäivää.

Nämä alkusepostukset ei kyllä liity yhtään blogattavaan ruokaan, mutta pitäähän sitä höpistä, vaikka sitten lämpimikseen. Tein isälle ja ukille lahjaksi kakun, joka toimi jälkiruokana vanhempieni luona vietetyllä isänpäivälounaalla. En tajunnut ottaa kuvaa ihanasta alkusalaatista, mutta yritän tehdä sitä lähiaikoina, jaan sitten ohjeen kanssanne. Kakun ohje on bongattu Kaurislapsen blogista, jotenkin suklaa-puolukkakakku sopii hyvin alkutalveen.

1063636.jpg

Suklaa-puolukkakakku

Pohja:

  • 1½ pakettia Domino-keksejä (30% vähemmän rasvaa-mallia)
  • 100g sulatettua margariinia

Täyte1.

  • 150g tummaa suklaata
  • 3dl flora vispiä
  • 2rkl sokeria
  • 2 liivatelehteä
  • 2rkl vettä

Täyte2.

  • 1 pussi pakastepuolukoita
  • n. 1dl sokeria
  • 3dl flora vispiä
  • 3 liivatelehteä
  • 3rkl vettä

Tee kekseistä pientä hakkelusta. Sekoita sulatettu margariini keksimurun sekaan. Painele pohjaseos tiiviisti irtopohjavuokaan (pohjalle kannattaa laittaa ensin leivinpaperi).

Sulata suklaa ja anna sen jäähtyä hetki. Liota liivatelehtiä n. 5min kylmässä vedessä. Vaahdota vispikerma ja sekoita siihen sitten suklaa ja sokeri. Kiehauta kattilassa 2rkl vettä. Purista liivatelehdet kylmästä vedestä ja lisää ne kuumaan veteen. Lisää liivate ohuena nauhana suklaavaahdon sekaan. Kaada täyte pohjan päälle ja nosta jähmettymään kylmään (minä nostin parvekkeelle ja jämähti ihan mukavasti parissa tunnissa).

Valmista täyte2 samoin kuin täyte1. Puolukat lisätään survottuna ja sokerin määrää kannattaa maistella, itse en tykkää tehdä kovin makeaa. Jätä kourallinen puolukoita koristeluun! Kaada täyte suklaatäytteen päälle ja nosta taas jähmettymään.

Vähän pitää vielä höpistä, kun tuli juttuja mieleen ;) Viikonloppuna oli tarkoitus kokeilla vihdoin ja viimein sushia, vähän jänskättää! Ja huomenna laitan kaksi kiloa lammasta kreikkalaisessa hengessä :) Kuopioon avattiin vihdoin ja viimein Hemtex (erilaisia pöytäliinoja ei voi olla koskaan liikaa!) ja odotan innolla, että pääsen testaamaan uusia viinilaseja ja pöytäliinaa.