Elokuun ruokahaasteen raaka-aineena on lohi ja haasteen järjestäjänä häärää kesä-heinäkuun voittaja Cloudberry Quark, tuttavallisesti Lakkarahka. Jostain kumman syystä ruokahaasteet jäävät aina viime tippaan! Päätin valita kalaksi lohen, koska se on meidän suosikkifisu. Ajattelin lähteä liikenteeseen tosi yksinkertaisella ohjeella, koska lohen omaa makua on turha peitellä millään vahvoilla sörsseleillä. Lopputulos oli alkusyksyyn mukavasti istuva rakuunalohi, jonka kaveriksi tein kantarellihöysteen. Oli muuten vika höyste, sienet maksoivat 10e/l!!! Annoksesta oli vähän hankala saada kaunista kuvaa, koska paistopussissa muhinut lohi oli kovin pehmeää. Ohjeen kalalle löysin näiltä sivuilta, mutta jouduin vähän muokkailemaan sitä. Kantarellihöysteen ohje oli tallentunut takaraivoon jostain vanhasta Maku-lehdestä, mutta muistaakseni se oli Rajamäen mainoksessa.

846976.jpg

Rakuunalohi kahdelle

  • 400g lohifileetä
  • 3/4dl sulatettua voita
  • 2rkl sitruunamehua
  • kourallinen silputtua rakuunaa
  • merisuolaa
  • valkopippuria myllystä

Leikkaa lohi nahkaan asti neljään annospalaan. Ripottele kalan päälle suolaa ja pippuria. Hiero mausteet lihaan. Nosta kala paistopussiin. Sulata voi ja sekoita sen joukkoon silputtu rakuuna ja sitruunamehu. Kaada kastike kalan päälle, voit avittaa lusikalla kastiketta palojen väliin. Sulje pussi ja leikkaa sen yksi kulma auki. Paista kalaa 175 asteessa noin 25 minuuttia. Tarkkaile kypsymistä. Tarjoa sitruunaviipaleiden ja rakuunasilpun kera.

847018.jpg

Kantarellihöyste

  • ½l kantarelleja puhdistettuna
  • 1 sipuli
  • 1rkl voita
  • 1-2rkl vaaleaa balsamicoa
  • pieni kourallinen silputtua ruohosipulia
  • suolaa ja mustapippuria
  • parmesaania

Kuullota silputtua sipulia voissa. Lisää pannulle kantarellit ja ruskista. Mausta balsamicolla, suolalla ja pippurilla. Sekoita joukkoon ruohosipuli. Raasta höysteen päälle parmesaania.